РЕГИСТРИРАНИ ПЛАНОВЕ
3337

Собствен бизнес - защо е хубаво и защо е трудно

+ Ти даваш идеите – сега е моментът да създаваш, измисляш, генерираш идеи. Между теб и собственика не стоят несметен брой шефове и шефчета, които не искат да променят нищо. Защото промяната е допълнителен труд, който не се заплаща. За изпълнението на идеите ти може да попречи един-единствен човек – самият ти.

- Ти ги изпълняваш – мда, съществува голяма вероятност да установиш, че страхотната идея невинаги е приложима. А дори да е приложима, понякога просто не е необходима. Когато ти си човекът, който трябва да изпълнява невероятните и блестящи (твои) идеи, може да се окаже, че няма време, няма пари и няма смисъл да го правиш.

 

+ Ти вземаш решенията – край на безумното чакане на резолюция от този или онзи шеф. Приключи се с чуденето и мотаенето. Няма го страха да не би решението ти да е политически некоректно или ненавременно „предвид настоящата организационна ситуация“. Смяташ, че е добро за бизнеса – правиш го!  

– Ти носиш отговорността – и то цялата отговорност – пред клиентите си, пред себе си и пред кредиторите. Ако си сгрешил, ти си този, който ще плаща – всички сметки.

 

+ Ти определяш разходите – често се случваше шефовете ти да се опитват „с трици маймуни да ловят“, нали? Ужасно се дразнеше от непрекъснатото намаление на разходите  – оптимизираше се всичко - от скоростта на интернет връзката до количеството тоалетна хартия. Това приключи. Ти си човекът, който решава кога и колко да се похарчи.

- Ти ги плащаш – за съжаление, ти си и човекът, който плаща тези разходи. Ще се окаже, че разходите са разнообразни, непрекъснато появяващи се и трудни за контролиране. Хубавото е, че си запомнил някои практики за оптимизиране на разходите от старата си работа.

Допълнете с вашия опит...

Тествай БЕЗПЛАТНО своята бизнес идея тук!