РЕГИСТРИРАНИ ПЛАНОВЕ
3337

10 причини да започнеш собствен бизнес
1. Сам ще си бъдеш шеф. Не ти харесва, когато ти казват какво да правиш? Обичаш да контролираш нещата и да създаваш правила? Собственият бизнес ще ти даде възможност да правиш всичко това. ТИ решаваш какво, кога и как. Няма да има нужда от чакане и позволения – решаваш и правиш!

2.  Ще работиш нещо, което ти е интересно. Изобщо не е забавно да вършиш неща, които всъщност не те интересуват. Това е ТВОЯТА кариера и ако ще работиш всеки ден, е най-добре да е нещо, което те вълнува.

3. Ще работиш по собствен график. Собственият бизнес може да означава гъвкаво работно време в удобни за теб часове. Ако моделът 9-18 ч. не работи за теб, просто го смени.

4. Нестандартен офис. Не е задължително да работиш непрекъснато в офиса или от вкъщи. Може да управляваш бизнеса си откъдето поискаш, дори и от кафене, бар или кабинета на доктора. С наличието на wi-fi почти навсякъде ти можеш да разнообразяваш работната си обстановка.

5. Не трябва да пътуваш до работа (особено ако започнеш бизнеса си в мазето или гаража си). С непрекъснато покачващите се цени на бензина така можеш да спестиш доста средства. Да не говорим за времето и нервите в задръстванията.

6. Ще създадеш работни места. Имайки собствен бизнес, ти можеш да помагаш на другите, особено в тази криза. Сега имаш възможността да назначиш хора в нужда. Това може да са съкратени служители, току-що завършили студенти или хора в неравностойно положение. Това е и добра възможност да избереш с кого да работиш. Можеш да се заобиколиш с хора, които се интересуват от теб и успеха ти. Сега е моментът да си с позитивни хора, които ще те подкрепят независимо от трудностите.

 7. Ще развиеш креативността си. Собственият бизнес те прави изобретателен и креативен. Ти винаги трябва да си сигурен, че нещата работят както трябва и че си в крак с новостите. Заемаш различни длъжности в компанията си и виждаш бизнеса си от различни гледни точки.

8. Реализираш мечтите си. Чувството да постигнеш нещо, за което си се трудил упорито, е страхотно. Трябва да опиташ!

9. Наследство на децата ти. Ако създадеш собствен успешен бранд, можеш да го предадеш на децата си. Те ще могат от първа ръка да разберат какво означава да работиш упорито и как това се отплаща. Децата ти могат да се мотивират да следват стъпките ти и да реализират мечтите си.

10. Ще вдъхновяваш други да след ват мечтите си. Със създаването на собствен бизнес ти можеш да вдъхновиш много други, които се колебаят. Хората винаги се нуждаят от пример и това може да си ТИ!

От Манпрет Сингх, основател и президент на Seva Call.

Източник: http://repcapitalmedia.com/

Тествай БЕЗПЛАТНО своята бизнес идея тук!